onsdag 14 augusti 2019

-15 kg

Den som varit överviktig nångång, förstår mig säkert när jag säger att det är fruktansvärt krävande att varje dag släpa runt på ca 40 kg för mkt, på de mest konstiga ställen på kroppen. Oavsett vad man ska göra så är det jobbigt och gör till slut ont lite överallt. Man rör sig sakta och stelt, man börjar andas tungt, låter och frustar. Ingenting blir kul till slut. Man orkar kanske inte ens bry sig i att det är jobbigt eller gör ont, utan man bara accepterar det och låter det vara så.

Så har jag gjort och resonerat tre ggr under livets resa, så här långt. Jag hoppas jag gjort det för sista gången. Nu blåser andra vindar.

Till slut vaknar man förhoppningsvis faktiskt upp igen och inser att det inte är bra, eller på något sätt försvarbart att vara kraftigt överviktig. Ja, vissa har enklare än andra att hålla sig smala och tro mig, jag är en sån som går upp ett kilo när jag passerar en pizzeria, så jag vet vad jag pratar om. Livet är inte rättvist när det kommer till förbränning och vikthållning. Men en sak är säker. Det går alltid att kompensera oturen med att kämpa hårdare än alla andra.

Jag har gjort även detta tre ggr tidigare och ska göra det nu igen. jag är på god väg, och hittills har jag inte bara minskat 15 kg i vikt, jag har äevn format om kroppen till viss del, så att jag kan ha vettiga storlekar igen och inte längre behöver gå till tältavdelningen för att köpa en t-shirt.
Jag har en bra bit kvar, men är på god väg. Jag siktar på en matchvikt om max 80kg, gärna med lite mera muskler än nu, men det har jag inte börjat göra nått åt ännu. Hittills har jag ENDAST förändrat kosthållning. INGET annat. Jag passerar snart 100kg på väg neråt och har det som mental gräns för när jag ska börja röra på mig mera, för att inte vikten i sig skall vara en för hård belastning och till slut kanske skada mig. Sen får själva styrketräningen komma med ytterligare ökad motivation lite längre ner efter vägen.

Jag har iaf skapat förutsätttningar nu den närmsta tiden för att faktiskt kunna genomföra en vettig viktminskning genom kosthållning och att kunna röra på mig regelbundet. Nu gäller det bara att genomföra. Just nu är jag på g, så jag tror nog det kommer att gå vägen.

Håll gärna tummarna för mig, det kan behövas de dagar som inte är lika kul som alla andra. För tro mig, det är inte lätt alla dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.