tisdag 28 april 2009

Steg utanför mallen

Det är enormt tillfredsställande att vara först med en idé eller ett hitta ett sätt att göra nått som de flesta andra, på ett annat sätt, redan gör. Det är däremot inte alltid enkelt att vara först med en idé, eller att göra nått på ett annorlunda sätt än vad de flesta andra redan gör. Men allt ska kanske inte vara enkelt, för då skulle alla göra det, och då skulle det heller inte vara nått speciellt. Allt är alltså inte för alla!

Personer som skapat nått nytänkande från scratch imponerar enormt på mig, såsom en välkänd kille från småland som kom på att tunna möbelpaket var enklare att frakta än det som var den normala standarden så långt. Plötsligt blev han en framgångsrik företagare och sedan åxå en av världens rikaste män. Respekt!

Om man fortsätter göra som man alltid gjort, kommer man att fortsätta få de resultat som man alltid haft.

Om man tillhör de som kan hitta ett eget spår, ha en egen syn på en viss sak, eller åtminstonde ha egna åsikter är man en bit på väg mot att kunna förändra sin framtid. Att skapa nått från noll till att utvecklas till en framgång, på ett eller annat sätt, är verkligen inte för alla, men det borde vara flera som tordes prova.
Det finns de som alltid kommer att följa i andras fotspår och inte våga ta ett enda steg utanför mallen. Dom kommer tyvärr inte heller att kunna påverka sin egen framtid, det gör andra för dom. Vilken typ är du? Vilken typ vill du vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.