fredag 13 mars 2009

Just do it

Riktiga "doers" är det ont om. Det finns däremot många snackare och lallare.
Varför säger man nått man inte menar? Varför tror man att man gör någon glad om man säger att man ska göra nått för dom, som man sen inte hinner eller klarar av? Varför tror man att man kan göra andra glada eller nöjda genom att överdriva, eller kanske överreklamera sig själv eller en prestation? Varför skjuter man upp saker till sen?


Jag förordar att slå ur underläge, och vill hellre lova mindre men överleverera. Då sätter man mindre press på sig själv och kan agera i lugn och ro. I stället för att göra som ordspråket säger så gör jag tvärtom; Det jag kan göra i morgon, det gör jag idag!


Ex. Om du kommer på att du inte ringt någon speciell på länge, så ring DIREKT. Om du kommer på att du måste tala om något för någon, så gör det DIREKT. Om du har ett tråkigt möte att boka, så gör det DIREKT (det blir inte roligare sen). Om du renoverar ett rum och känner att du börjar tröttna, kom för allt i världen ihåg att slutföra in till sista list. Var en DOER!

Du vet ju redan nu att det inte blir ett bättre läge om du väntar till i morgon, eller hur? Du vet ju också att chansen att du ska glömma att göra det du just nu kommit på, ökar om du inte gör det DIREKT...

JUST DO IT!

Du kommer att få enastående resultat och sticka ut i mängden. Du kommer att må bra av att verkligen få saker att hända och inte ha en massa saker kvar att göra sen. Att vara en doer är uppskattat av alla och ger er oanade möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.