onsdag 1 juli 2020

25-årsjubileum!

Va? Hur gick det här till? Vad var det egentligen som hände? Det är faktiskt svårt att greppa och jag är otroligt ödmjuk inför det faktum att min enskilda firma nu, just idag, fyller 25 år! Efter några tidiga namnbyten registrerades och varumärkesskyddades först efter ca 15 år det nuvarande namnet MST Consulting.

25 år av obrutet företagande och ihållande entreprenörskap, en obruten tro på att det ska fortsätta fungera och faktiskt gå bra. 25 år av hårt arbete, engagemang och ett personligt driv i olika sammanhang som en anställd medarbetare normalt sett aldrig skulle behöva befatta sig med, eller kanske tycker är rimligt. Många jobbiga dagar och sömnlösa nätter har det varit då allt genom åren verkligen inte gått spikrakt uppåt, eller ibland inte alls uppåt, utan flertalet gånger har problemen istället hopats och nya riktingar har fått stakats ut. Men, så klart, har även många otroligt givande dagar och kvällar där känslan av att ha gjort något betydelsefullt och bra, fått mig att känna stor tacksamhet och låtit mig somna med ett leende på läpparna och lugn i sinnet. Det är just dessa dagar som gort att jag fortsatt, i 25 år.

Min enskilda firma föddes den 1 juli 1995, alltså förra århundradet, förra millenniet :) Jag var 20 år gammal och hade visioner.

Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och flertalet är de olika former och syften min firma genom åren tagit och haft. Många är de bolag jag varit delägare i, ibland som minoritetsägare, ibland lika omfattande som övriga ägare, i några fall som majoritetsägare och i något fall har jag även som ensam ägare startat och drivit bolag för större projekt och verksamheter än vad som varit lämpligt för den enskilda firman. Både Svenska och utländska bolag. Detta är ett krasst konstaterande och inget jag rider vidare på just nu, då detta inlägg främst ska belysa mina (första) 25 år som egen företagare och någon form av serie-entreprenöriellt tänkande. Det handlar egentligen inte heller om resultaten i sig.

"Det handlar inte om hur många gånger man blir nerslagen, utan om hur många gånger man reser sig igen." - Rocky Balboa

I jämförelser kan man tycka, och jag håller verkligen med, att det finns många som gjort större dåd blivit betydligt mera framgångsrik än mig. Ändå kan ingen ta ifrån mig det faktum att jag ändå startat och drivit många verkamheter med olika nivå av framgång genom åren och trots allt hankat mig fram på ett rätt så hyfsat sätt de här 25 åren. Jag är just nu mitt i livet, samtidigt som jag är mitt i en utbildning som tar mig vidare även inom yrkeslivet och det känns otroligt bra.

Jag hoppas verkligen att min plan är rätt och att den i slutändan kommer att fungera som det var tänkt. Jag är ju inte direkt kännd för att ge upp speciellt lätt, så att jag kommer att genomföra hela planen är väl mer eller mindre redan spikat och då återstår att se om jag med det även träffar målet. Den som lever får se, men en sak är säker, jag kommer att ge både murphys lag och jantelagen en riktig törn på vägen om vi möts, det har jag redan bestämt mig för och då brukar det bli så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.